Objavljeno u:

WordPower

31.01.2017.

Riječi imaju moć. One formiraju našu percepciju, utječu na naše mentalne procese, a samim time i na naše ponašanje. Zato se mogu jako dobro iskoristiti i u poslovanju.

Svaka riječ upotrebljena u komunikaciji s tržištem – od imena tvrtke, slogana, do načina na koji prezentiramo svoj proizvod na web stranicama, u brošurama, newsletterima i drugim promotivnim materijalima ili u medijima, snažno utječe na percepciju koju tržište stvara o nama i našem proizvodu. Ako ne znate adekvatno komunicirati ono što prodajete, nećete uspjeti prodati niti najbolji proizvod. Ponekad je dovoljno promijeniti tek riječi s kojima se obraćate tržištu, kako bi se vaše poslovanje iz temelja promijenilo nabolje.

Što ćete naučiti na ovoj radionici?

Što je dobro ime tvrtke i kako ga izabrati

Kada započinjemo s poslovanjem, prvo moramo izabrati ime tvrtke. Kako osmisliti dobro ime tvrtke, o čemu trebate voditi računa, što je dobro izbjegavati kod odabira imena, kako možete smanjiti rizik pogrešnog odabira imena tvtke, te kako su neke od danas vodećih svjetskih kompanija izabrale svoje ime, neke su od tema koje će se obraditi u okviru ove točke.

Zašto je važan slogan i što slogan mora komunicirati?

Slogan je potpis tvrtke, i dobar slogan svakog poduzetnika lansira kao jedinog i jedinstvenog. U okviru ove teme saznati ćete koje su osobine dobrog slogana, što bi dobar slogan trebao sadržavati i kako ga osmisliti, te kako su neke od vodećih svjetskih (i domaćih) kompanija osmislile svoje slogane.

Koja je uloga imena proizvoda

Proizvod je ono što nudite tržištu, te zbog čega ste i prisutni na tržištu. Zato je ime proizvoda izuzetno bitno.

U okrivu ove teme saznati ćete koje su karakteristike dobrog imena proizvoda, te kako osmisliti zvučno ime za svoj proizvod.

Tekstovi na web stranicama, newsletterima, promotivni tekstovi u časopisima i drugim medijima

Krajnji cilj svakog teksta kojim predstavljamo svoju tvrtku (sebe) i svoj proizvod jest prodati proizvod.

Koja je to magična formula kojom zadobivamo pažnju i stvaramo interes kod potencijalnih kupaca, te kojom od potencijalnih kupaca stvaramo vjerne klijente. Koje su osobine dobro napisanog teksta, te koji su to mali trikovi koji mogu povećati učinkovitost promotivnog teksta.

Na konkretnom primjeru, upoznati ćete se s primjenom formule za pretvaranje potencijalnih kupaca u klijente. U okviru ove teme obraditi će se i neke od dokazano najmoćnijih riječi u poslovanju, te ćete saznati kako ih na ispravan način upotrijebiti u poslovanju.

Kome je namijenjena ova radionica?

Poduzetnicima početnicima, ali i onima koji već posluju i žele unaprijediti svoje poslovanje.